Bestemming
Soort accommodatie
Aankomst/Vertrek
Participants
- +
- +

Uw verblijf per overnachting samenstellen

Onze campings in de Dordogne

Présentation
Kies uw camping in de Dordogne tussen kastelen, prehistorische sites en middeleeuwse dorpen
Description

Onze campings in de Dordogne liggen in de Périgord Noir, in het zuidoosten van het departement La Dordogne. Van de vier Périgords is de Périgord Noir de regio met de meeste bezienswaardigheden. Rondleidingen door kastelen, grotten, exotische tuinen en kanovaren zullen uw dagen goed vullen, maar u kunt hier tussen twee ontdekkingstochten of activiteiten door ook goed uitrusten.

 

Sarlat, stad van kunst en geschiedenis, ligt vlakbij onze campings in de Dordogne

 

Dit is dé toeristische plek van de regio! Verken het centrum van dit middeleeuwse stadje en de omgeving, met talrijke kastelen, waarvan sommige zeer goed bewaard zijn gebleven, zoals het kasteel van Puymartin. Als u er toevallig op een woensdag of een zaterdag bent, mag u de markt op La Place de la Liberté niet missen.

 

De Dordogne-vallei is nooit ver van onze campings in de Dordogne

 

De beschermde Dordogne-vallei heeft belangrijke erfgoedsites: de dorpjes Beynac, La Roque Gageac en Domme staan op de lijst van mooiste dorpen van Frankrijk en liggen heel dicht bij onze camping Beau Rivage. Bezoek ook de bezienswaardigheden van Castelnaud en Marqueyssac.

 

De vallei van La Vézère, terug naar de oertijd

 

Deze vallei is beroemd omdat er zoveel prehistorische sites liggen die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Hier is de grot van Lascaux, maar ook de sites van Font de Gaume, Cap Blanc. Het dorp Les Eyzies mag zich terecht hoofdstad van de prehistorie noemen, dankzij de vele prehistorische sites die hier te vinden zijn, het nationale museum en het interpretatiecentrum.

 

Musea en bezienswaardigheden vlakbij onze campings in de Dordogne

 

Parc Le Bournat au Bugue "Het leven in 1900" Deze rondleiding laat het dagelijkse leven van de boeren van de Périgord aan het begin van de 20e eeuw zien. U kunt de schoolklas, de wasplaats, het woonhuis of de stal ontdekken. Duur van de rondleiding: 1 uur

Musée de la préhistoire aux Eysies Het nationale museum van de prehistorie is sinds zijn oprichting aan het begin van de 20e eeuw een belangrijke plek voor prehistoricus en bezoekers. Vlakbij de belangrijkste tempels van rotstekeningen, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan (de grotten van Font-de-Gaume, Combarelles….), heeft dit museum uitzonderlijke collecties die meer dan 400 000 jaar menselijke aanwezigheid laten zien.

Parc Archéologique de Beynac Het archeologisch park van Beynac is van 1 juli t/m 15 september voor iedereen geopend. Als u door de poort komt, reconstructie van een versterkt fort, komt u op een unieke plek, het resultaat van archeologisch onderzoek naar de huisvesting en de culturen tussen het neolithische tijdperk en de Galliërs van het ijzeren tijdperk. Een boeiende reis door de tijd!

 

De vallei van de kastelen vlakbij onze campings in de Dordogne

 

Ontdek de mooiste kastelen van de Dordogne-vallei, alleen of met een gids die deze plekken, die soms als filmdecor hebben gediend, weer tot leven weet te wekken. Op het programma: het kasteel van Beynac, Castelnaud, Les Milandes, Fénelon, Feyrac… Wij vragen vooral uw aandacht voor het kasteel van Marqueyssac met zijn romantische en pittoreske tuinen die over de Dordogne uitkijken, een prachtig snoeikunstwerk.

 

Gastronomie die u ook op onze campings in de Dordogne kunt proeven

 

Neem de tijd om de niet te missen specialiteiten te proeven: foie gras (ganzenlever), truffels, de wijnen van Bergerac met de beroemde Monbazillac, de heerlijk geurende aardbeien, zoals de Gariguette en de Mara des bois, walnoten, eekhoorntjesbrood… Wist u dat er in de Dordogne ook steur, bier, notenwijn, kastanjelikeur, suikergoed, jam, kaas en honing wordt geproduceerd.... En zelfs de pastis van Sarlat? Geniet ervan!

Oléla gebruikt cookies om u de best mogelijke service te bieden en bezoekstatistieken op te stellen

Door op de site te blijven, accepteert u het gebruik hiervan.