Bestemming
Soort accommodatie
Aankomst/Vertrek
Participants
- +
- +

Uw verblijf per overnachting samenstellen

Onze campings in Loire-Atlantique

Présentation
Dankzij de uitzonderlijke geografische ligging van onze camping in Loire-Atlantique kunt u allerlei natuurlijke milieus of bouwwerken ontdekken, die menselijke avonturen hebben opgeleverd. Het troebele verleden heeft enkele boeiende overblijfsels nagelaten, die u kunt bezoeken. Hier is alles groot, de vliegtuigen, de cruiseschepen, de moerassen en de ogen van de kinderen als ze over de oceaan uitkijken!
Description

Onze camping in Loire-Atlantique ligt te midden van vele toeristische trekpleisters, in een straal van 30 km rondom… volg de gids!

 

Pornichet : Wilt u een leuk geconnecteerd uitje doen in deze charmante badplaats? Download de gratis app “Baludik”! Tijdens een soort schattenjacht of speurtocht experimenteert u een nieuwe manier van rondwandelen. Er zijn ook borden die u het architecturale erfgoed van de stad laten ontdekken, alle prachtige villa”s die vanaf het eind van de 19e eeuw zijn gebouwd.

De baai van La Baule mag u niet missen als u onze camping in Loire-Atlantique als verblijfsplaats kiest. Dit is l’één van de mooiste baaien ter wereld. Ze ligt op maar 15 km van camping de L’Ève. Wij raden aan een fietstocht door het doolhof van avenues te maken. Zo mist u niets van de charme van deze historische villa’s onder de pijnbomen en van de pracht en praal van de prestigieuze instellingen…

Le Pouliguen, , is zowel een vissershaven als een jachthaven, en biedt een prachtig uitzicht op de baai van La Baule. De boulevard heeft een ouderwetse charme, onder de platanen, en langs de kade kunnen kinderen een rondje in de draaimolen maken of bootjes in de vijver laten drijven! Of het hele gezin kan een wafel of een zoetigheid proeven bij de winkeltjes die tijdens het seizoen geopend zijn.

De ongerepte kust van een camping in Loire-Atlantique is perfect voor het rapen van schelpen en schaaldieren. U kunt iedere waterplas en iedere rots over meerdere kilometers tussen Le Pouliguen et Le Croisic verkennen.

Le Croisic is een karaktervolle stad op het puntje van het schiereiland van Guérande. Dit is ook de kusthaven die het meest geschilderd is, door allerlei artiesten. U zult deze plek geweldig vinden en graag een crêpe of een galette eten in één van de vele restaurants. Ja, we zijn in het historische Bretagne! U kunt butterscotch, cider en natuurlijk zeevruchten verwachten…

De zoutmoerassen en het zoutmuseum onthullen de geheimen van het beroemde zout van Guérande. Waarom is dit zout zo populair? Hoe wordt het gemaakt? U komt tijdens een bezoek aan het museum alles te weten over het vak van zoutwinner en maakt ook een rondleiding door de moerassen (meerdere programma’s afhankelijk van de leeftijd van uw kinderen). Onze suggestie: maak op eigen houtje een fietstocht door de moerassen. Het licht is er prachtig en er zijn veel trekvogels!

Guérande en de hoge spitse toren ziet er uitnodigend uit vanaf de zoutmoerassen? Accepteer de uitnodiging, u zult er geen spijt van krijgen! Deze middeleeuwse vestingstad, die in 2004 het label “Stad van kunst en geschiedenis” heeft ontvangen, brengt u naar een andere wereld. We verklappen verder niets… ;) Kinderen kunnen ook hun hart ophalen met de ontdekkingsthema’s: “La chasse au dragon (drakenjacht)” (van 3 tot 6 jaar), “Le trésor (de schat) de Guérande” en “La visite enquête (het onderzoek)” voor gezinnen.

In het regionale park van La Brière niet ver van onze camping in Loire-Atlantique, vindt het eerste thema plaats parc naturel régional en France avec ses chaumières typiques. De kinderen zullen de vervoermiddelen, die worden aangeboden voor een totale immersie, geweldig vinden: Bootje of koets? Wie kiest er, de kinderen?

 

Vanaf onze camping in Loire-Atlantique fietsen of wandelen

 

De kust waar onze camping aan ligt bestaat uit kreekjes waar een kustpad boven langs loopt. Er heerst al een Bretons sfeertje!

Het strand van La Courance. Het is niet nodig om met de auto naar het strand te gaan! U komt direct op het strand van La Courance uit, over het pad dat vanaf de camping loopt. Het is een hele grote kreek voor gezinnen en met toezicht.

De groene en schaduwrijke Val de la Courance, naast de camping, is de ideale plek voor een jogging, een wandeling of een fietstocht. Volg de aanwijzingen en maak een omweggetje om slecht bekend erfgoed te ontdekken: Le Calvaire (16e eeuw) en de Molen van Les Rochelles (19e eeuw). Als uw oren dichtklappen is dat normaal, u bent hier op het hoogste punt van onze gemeente, 40 meter boven zeespiegel.

Het strand van Monsieur Hulot. Ook lopend te bereiken vanaf de camping over het kustpad: ontdek de plek waar de film “Vacances de Monsieur Hulot”is opgenomen. Jacques Tati, regisseur van deze film, heeft in 1951 het strand van Saint-Marc-sur-Mer (gemeente Saint-Nazaire) als natuurlijk decor uitgekozen. Bekijk deze film met het gezin, nog een keer of voor de eerste keer!

 

Een camping in Loire-Atlantique, ja, maar in Saint-Nazaire!

 

Saint-Nazaire, dat het imago van een simpele havenstad heeft, zal u blijven verrassen. Tegenwoordig is dit namelijk een hele aangename badplaats met culturele evenementen en originele bezienswaardigheden!

Originele rondleiding van Saint-Nazaire, met een plattegrond van Saint-Nazaire uit het jaar 1905! Deze originele oriëntatieloop, met bakens die u moet volgen, is vooral een hele leuke manier om in het heden en het verleden van de stad te duiken. Bij nader inzien is de stad van gisteren niet zo ver weg als we denken… De rijkelijk geïllustreerde plattegrond is te koop in de winkel van Escal’Atlantic voor € 1,50.

Het ecomuseum van Saint-Nazaire vertelt de geschiedenis van de stad met gelukkige periodes, de verovering van de zee en de lucht, de sociale vooruitgang, maar ook de sombere periodes, zoals de Tweede Wereldoorlog. Reis met het gezin door deze geschiedenis, van de creatie van de haven en de stad in de 19e eeuw tot de heropbouw van de stad in de jaren 1950…

« LE PORT DE TOUS LES VOYAGES » is een pakket van unieke rondleidingen rondom de haven van Saint-Nazaire. Wacht niet langer, ga aan boord, wees nieuwsgierig en deel onvergetelijke momenten! Koop uw tickets (formule Pass’Port 3 rondleidingen) online of bij de receptie van de camping, zo vermijdt u lange wachtrijen!

Escal’Atlantic is een unieke plek in Europa die u het spannende verhaal van de trans-Atlantische cruiseschepen laat ontdekken, deze geweldige reismachines. Verken, doe mee, maak lol en sta versteld… het parcours van Escal’Atlantic heeft veel verrassingen voor het hele gezin in petto…

Les chantiers navals: Ontdek de bakermat van vorstelijke schepen: de cruiseschepen! Sinds anderhalve eeuw zijn deze schepen de mooiste ambassadeurs van Saint-Nazaire, die een ongelooflijke vakkundigheid laten zien. Twee verschillende rondleidingen zijn mogelijk: “géants des mers” (1,5 uur) en “chantier naval”: een uitgebreidere rondleiding (2 uur)

De duikboot L’Espadon vertegenwoordigt een buitengewoon maritiem erfgoed. Ga aan boord van deze eerste Franse onderzeeër die boven de poolcirkel boven water is gekomen. Luister voor het eerst naar het geluid van een groep garnalen of naar een ijsberg die in tweeën breekt. Klaar voor kippenvel?

Airbus nodigt u uit bij de geboorte van een Airbus die wordt geassembleerd in één van de grootste Europese luchtvaartcentra. De hele familie is in Saint-Nazaire te zien: van de A320 tot de reuzenvliegtuigen, de A380 en A350. U ziet misschien ook het enorme vrachtvliegtuig Beluga, dat regelmatig stukken vliegtuig naar Toulouse of Hamburg vervoert.

Nantes Saint-Nazaire Port verwelkomt u middenin de terminals en u kunt tot vlakbij de installaties komen, om hun functie te leren kennen. Er komen ieder jaar zo’n 3 000 vrachtschepen, die de riviermonding van de Loire met 400 havens over de hele wereld verbinden. Een spectaculair en niet alledaags schouwspel. Een must!

Croisières autour de Saint-Nazaire verwelkomt u middenin de terminals en u kunt tot vlakbij de installaties komen, om hun functie te leren kennen. Er komen ieder jaar zo’n 3 000 vrachtschepen, die de riviermonding van de Loire met 400 havens over de hele wereld verbinden. Een spectaculair en niet alledaags schouwspel. Een must!

 

Een camping in Loire-Atlantique vlakbij de wildernis

 

Planète sauvage is een dierenpark op 60 km van onze camping in Loire-Atlantique. U kunt hier pistes en loopbruggen nemen of een raid in een landrover met een gids maken. Als een echte avonturier kunt u de meest ongelooflijke dieren van dichtbij benaderen in 5 verschillende dierenwerelden. Onze tip: kom in de schoolvakantie zodra het park open is (raadpleeg de kalender) en begin met het wandelparcours of met de safari! Onze favoriet: maak van de gelegenheid gebruik om Pornic te bezoeken, een charmant havenstadje aan de kust, ten zuiden van de riviermonding.

In het ocearium van Le Croisic maakt u allerlei stopovers over de hele planeet. Het ideale uitje als er geen zon is… Er worden iedere dag activiteiten aangeboden: de maaltijd van de pinguïns, presentatie van de haaien van Australië... Van warme zeeën en koraalriffen tot de dieptes van de Stille Oceaan, van de Atlantische kust tot het blauwe water van de Middellandse Zee, in het Ocearium zijn meer dan 4 000 dieren te zien. Koop uw tickets online om lange wachtrijen te vermijden!

Camping L'Ève****

Animatie FUN
Région
Bretagne Sud
Bullet points
  • Directe en veilige toegang tot het strand
  • Tussen Saint-Nazaire en Pornichet
Aire de jeux aquatiques Toboggans aquatiques Piscine couverte Piscine extérieure Aire de jeux pour enfants Animations Club enfants Sport Epicerie Bar Restaurant/vente à emporter Snack/vente à emporter
Resumé
Camping de L’Eve ligt op het schiereiland van Guérande, vlak bij Pornichet en La Baule, en verwelkomt u in een groene omgeving van 7 hectare met diensten en activiteiten van april tot september.

Oléla gebruikt cookies om u de best mogelijke service te bieden en bezoekstatistieken op te stellen

Door op de site te blijven, accepteert u het gebruik hiervan.