Bestemming
Soort accommodatie
Aankomst/Vertrek
Participants
- +
- +

Uw verblijf per overnachting samenstellen

Onze camping in de Roussillon

Présentation
Kies voor onze camping in de Roussillon tussen de Middellandse Zee en de Pyreneeën.
Description

Onze rustige camping in de Roussillon heeft een onverwachte Middellandse Zeekust, in een authentieke badplaats voor gezinnen met brede zandstranden! De vroegere provincie Roussillon ligt in Occitanie en grenst in het zuiden aan Spanje, in het massief van Les Albères, de uitlopers van de Pyreneeën. In het westen steekt het massief van Le Canigou boven de vlakte uit, en ten noorden liggen Les Corbières en de beroemde wijngaarden, waar u een heerlijk wijntje kunt proeven. U vervelen is hier onmogelijk, er is zoveel te zien en te doen!

 

Vlakbij onze camping in de Roussillon ligt de geschiedenis voor het oprapen!

 

Ga naar Mont-Louis, deze vestingstad is de hoogste van Frankrijk. De citadel uit de 17e eeuw is één van de 15 belangrijkste werken van Vauban (een inschrijving op de Werelderfgoedlijst van UNSESCO is aangevraagd). In de zomer worden er workshops voor de kinderen aangeboden.

Het dorp Castelnou is één van de opmerkelijkste sites van Catalonië die u absoluut niet mag missen. Andere dorpjes zijn ook de moeite waard en sommigen staan op de lijst van ‘mooiste dorpen van Frankrijk’, zoals Villefranche-de-Conflent, Evol, Lagrasse…

 

Kies onze camping in de Roussillon voor de bergen!

 

Het regionale natuurpark van Les Pyrénées Catalanes met grote open ruimtes zal u betoveren met zijn uitzonderlijke flora en zijn record aantal zonuren. Het beroemde massief van Le Canigou en de populaire vallei van Eyne zullen voor altijd in uw hoofd blijven hangen!

In het massief van Les Albères, voorloper van de Pyreneeën, kunt u geweldige trektochten maken met uitzicht op de wijngaarden van Banyuls en de blauwe zee.

Voor de minder sportieve “wandelaars” is er het gele treintje van Cerdagne. Deze trein loopt door het hart van de Pyrénées-Orientales over de hoogst gelegen reguliere spoorlijn van Frankrijk. 63 kilometer met 19 tunnels en twee spectaculaire bruggen, u kunt hier prachtige en duizelingwekkende panorama's bewonderen.

 

Spanje ligt vlak naast onze camping in de Roussillon

 

Spanje, het buurland, nodigt u uit voor een Catalaans uitstapje met, onder andere, Cadaques, een charmant dorpje aan de kust waar Salvador Dali graag kwam. Of waarom gaat u niet naar het museum dat aan hem is gewijd in Figueras? U zult er geen spijt van krijgen!

Wat kunst betreft mag u aan de Franse kant het charmante dorp Céret niet missen, beroemd om zijn museum van moderne kunst en zijn kersen…

 

De kust, van Frankrijk tot Spanje

 

De fijne zandstranden lopen zo ver het oog reikt door bij La Pergola, onze camping in de Roussillon. Ze brengen u naar Collioure, dat in een baai genesteld ligt en waar het heldere water van de Middellandse Zee overloopt in het rotsachtige gebergte van de Pyreneeën. Dit dorp, dat altijd vele artiesten heeft geïnspireerd, zal vast ook uw hart stelen. Picasso, Matisse, Derain, Dufy, Chagall, Marquet en vele anderen hebben dit Catalaanse haventje vereeuwigd.

 

Een bezoekje aan Perpignan mag niet ontbreken!

 

Zodra u door de imposante vestingpoort komt kunt u door winkelstraatjes wandelen en de schatten van het oude centrum ontdekken: de kathedraal Saint-Jean-Baptiste; het plein van La Loge met een opvallend gotisch gebouw, La Loge de Mer; het paleis-fort van de koningen van Majorca… Slenter over de majestueuze Promenade des Platanes met hier en daar een standbeeld of bezoek het beroemde Castillet, vanaf het terras heeft u een geweldig uitzicht op de daken van het centrum. Le Castillet is het embleem van Perpignan en hier zit vandaag de dag een museum in gevestigd dat de geschiedenis van het Franse Catalonië vertelt, van de oudheid tot het heden.

 

De Catalaanse keuken en de aroma's van het Zuiden

 

Verwen uzelf met een zonnige keuken, die zoet en hartig mengt met producten uit de zee en uit de bergen. De Catalaanse gastronomie bestaat uit heerlijke groente, fruit, boerenproducten en vleeswaar, met een heerlijk Roussillon-wijntje…

Oléla gebruikt cookies om u de best mogelijke service te bieden en bezoekstatistieken op te stellen

Door op de site te blijven, accepteert u het gebruik hiervan.