Coronamaatregelen van Oléla

Hier vindt u de lijst van coronamaatregelen
waar zowel u als wij zich aan zullen moeten houden deze zomer.

Règles sanitaires établissements Oléla


Velen van u vragen ons over de coronamaatregelen en regels die tijdens uw verblijf zullen gelden. Hier vindt u plek voor plek de maatregelen die wij hebben ingevoerd om zowel klanten als personeelsleden efficiënt te beschermen tegen het SARS-CoV-2 coronavirus. Deze maatregelen zijn samengesteld op basis van het gezondheidsprotocol van de Franse campingfederatie.

Handgelpompjes en zeep worden gratis beschikbaar gesteld op verschillende plekken van elke vestiging. Hygiëne- en afstandsmaatregelen worden op elke plek met duidelijke markeringen aangegeven. Zorg dat u een mondkapje en eigen pen bij u heeft voor het invullen van formaliteiten.

Al het personeel heeft speciale trainingen gevolgd voor de invoer en het toepassen van zowel de afstandsmaatregelen als de protocollen voor schoonmaak en ontsmetting. Op elke vestiging is een COVID aanspreekpunt.
 

De plekken waar de maatregelen gelden ?

Bij aankomst
Uw accommodatie
Openbare sanitaire voorzieningen
Waterparken en zwembaden
Activiteiten en animaties
Recreatiefaciliteiten
Restaurantdiensten
Multi sportterrein
Fitnessruimte

 

Het dragen van een mondmasker is verplicht

Het dragen van een mondmasker is vanaf nu verplicht in alle omstandigheden en op alle plekken waar de anderhalve meter maatregel niet in acht kan worden genomen.


Bij aankomst

Hoe kunt u uw bezoek aan de receptie zoveel mogelijk beperken?Réception règles sanitaires Oléla

 • Voor aankomst krijgt u van ons een e-mail waarin u gevraagd wordt om informatie in te vullen en terug te mailen, betreffende de registratie van uw gegevens.
 • Bij aankomst ter plaatse worden er buiten bij de ingang speciale ontvangstloketten geplaatst (naar gelang het weer en de voorspelde drukte). U hoeft zich niet in groepjes te melden bij de receptie, één persoon is voldoende.
 • Bij de balie van de receptie wordt u door een plexi-scherm gescheiden van het campingpersoneel.

   

Uw accommodatie

Welke coronamaatregelen zijn er voor uw aankomst getroffen?Hébergements règles sanitaires Oléla

 • Uw accommodatie wordt volledig schoongemaakt met EN 14476 virucide producten.
 • De accommodatie wordt langdurig gelucht voor uw aankomst.
 • Tussen twee klanten worden systematisch ontsmet:
          - Matras- en kussenbeschermers,
          - filters van airconditioning (voor de betreffende accommodaties),
          - alle contactpunten (deurklinken, lichtknoppen...),
          - de sleutel van de huuraccommodatie.
 • Voor de accommodaties Premium en Prestige met extra diensten worden de bedden alléén op aanvraag opgemaakt. Wij nemen voor aankomst contact met u op om uw wensen te noteren.
 • Wanneer u lakens huurt vragen wij u deze aan het einde van uw verblijf af te halen en in de kussenslopen te wikkelen. Lakens dienen vervolgens buiten de accommodatie te worden geplaatst. Hetzelfde geldt voor al het huislinnen (handdoeken, theedoeken,...)
   

Openbare sanitaire voorzieningen

Welke nieuwe hygiënemaatregelen worden er getroffen?Blocs sanitaires communs règles sanitaires Oléla

 • Een op de twee cabines (toiletten en douche) zal beschikbaar zijn om de anderhalve meter maatregel te kunnen naleven.
 • Al de sanitaire voorzieningen (afwasbakken, toiletten, douches...) worden extra vaak schoongemaakt met EN 14476 virucide producten.

 

Waterparken en zwembaden

Welke regels gelden hier?

 • Espaces aquatiques règles sanitaires OlélaDe enige geldende coronamaatregel die door de Hoge Raad van Publieke Gezondheid (de Franse HCSP) is goedgekeurd: een cirkel van 4 m² per persoon respecteren (zwemmers en niet-zwemmers) in heel het waterpark (zwembad, kikkerbad, waterspeeltuin en zwembadterras). 
  De ervaring leert dat we maar zelden het maximale aantal personen vaststellen in het waterpark, alleen wanneer het heet is en op drukke tijden. We blijven echter oplettend en zullen dan ook controles uitvoeren. De zwembadfaciliteiten worden regelmatig ‘s avonds open gesteld zodat iedereen gebruik kan maken van de faciliteiten.  Zo niet: op de meeste vestigingen is het strand vaak vlakbij en dat vinden de kinderen ook heerlijk!
 • Ook de normale hygiëneregels blijven van toepassing: verplicht gebruik van het voetbad (meerdere keren per dag ververst water), douchen voor het zwemmen en strakke zwemkleding.
 • Het aantal ligbedden zal worden beperkt om de nodige afstand te respecteren en de ligbedden worden meerdere malen per dag ontsmet.
 • Deze maatregelen kunnen alleen doeltreffend zijn wanneer iedereen zich aan zowel de nieuwe als de bestaande regels houdt: niet in het water plonzen of duiken, geen zwembanden, opblaasfiguren of ballen meebrengen,…

 

Activiteiten en animaties

Amigo ClubAmigo club et animations règles sanitaires Oléla

 • Het aantal activiteiten blijft hetzelfde, met aanpassingen op de coronamaatregelen.
 • Er mogen niet meer dan 10 kinderen per activiteit meedoen.
 • Vooraf inschrijven is verplicht. Dankzij de app Mini Club Board kunt u uw kind(eren) inschrijven op de gewenste tijd(en). De animatieleiders bekijken de aanvragen per gezin voor een eerlijk verdeelde toegang tot de kinderclub. Inschrijven bij de receptie is mogelijk voor klanten die geen toegang hebben tot de app. Betreffende campings: L'Ève****, Bel Air****, Les Peupliers****, Signol*****, Le Boudigau**** en La Pergola****.
 • Activiteiten worden zoveel mogelijk buiten georganiseerd.
 • Tussen elke activiteit worden animatieruimtes, materialen en contactpunten ontsmet.
 • Om te grote groepen kinderen te vermijden komt Amigo naar u toe op de camping! :)
   


Gezinsanimaties overdag en ‘s avonds

Alle activiteiten en animaties worden bedacht om de afstandsmaatregelen te kunnen naleven. Ons animatieteam zijn getraind op de hygiëne- en afstandsmaatregelen en zetten al hun creativiteit in om hun activiteiten door te kunnen laten gaan.

Daarom zijn een aantal personeelsleden begin juni al van start gegaan om een aangepast programma voor de zomer van 2020 samen te stellen. Bekijk hun ideeën nu alvast op onze social media!

 

Recreatiefaciliteiten

 • Al het huurmateriaal zoals fietsen of gratis uitleen bij de receptie (tafeltennisbatjes en midgetgolfclubs...) worden na elk gebruik ontsmet.
 • Er is keukenrol en ontsmettingsmiddel beschikbaar ter plaatse zodat u het materiaal nog een keer extra kunt ontsmetten.
 • Speelterreinen worden dagelijks ontsmet (luchtkastelen, glijbanen, trampolines, schommels...).

 

RestaurantdienstenRestaurant règles sanitaires Oléla

Ook hier hebben onze teams extra training gekregen over de coronamaatregelen voor de horeca.

In de restaurantzaal
De volgende hygiëneregels gelden voor de restaurants op al onze vestigingen:

 • Klanten wordt gevraagd zo weinig mogelijk heen en weer te lopen,
 • anderhalve meter tussen elk tafeltje,
 • tafels van maximaal 10 personen,
 • verplicht mondkapje voor al het personeel...
   

Afhaalmaaltijden
Hier gelden dezelfde regels als in het restaurant en er wordt gebruik gemaakt van biologisch afbreekbaar wegwerpmateriaal.

 

Multi sportterrein en beach volleybalveld

Het gebruik van deze sportfaciliteiten is uitsluitend bestemd voor gezinnen onder elkaar.

Voor tafeltennis, jeu-de-boules en tennis gelden geen speciale regels, behalve het naleven van de hygiëne- en afstandsmaatregelen.

 

FitnessruimteSalle de fitness règles sanitaires Oléla

Alle contactpunten (deurklinken, stangen, sturen, lichtknoppen, zadels...) worden dagelijks ontsmet. Er is keukenrol en ontsmettingsmiddel beschikbaar ter plaatse zodat u het materiaal nog een keer extra kunt ontsmetten.

 

Bezoekers

Om de toepassing van de nieuwe COVID-19 coronamaatregelen te stimuleren is het ontvangst van bezoekers* op de camping niet toegestaan.
*Wijziging van artikel 8 van onze interne regelgeving.
 

 
Thierry Guignard, Algemeen Directeur Oléla
Thierry Guignard,
Algemeen Directeur Oléla

Beste klant,

In deze nieuwe situatie kunt u erop vertrouwen dat wij alles in het werk stellen om de nodige coronamaatregelen in te voeren en toe te passen! Al onze teams hebben trainingen gevolgd om het protocol van de Franse Campingfederatie na te leven en aan de klanten mee te geven. Deze maatregelen kunnen alleen doeltreffend zijn wanneer we er met zijn allen aan meewerken. Samen staan we sterk tegen het coronavirus en kunnen we genieten van een nieuw soort vakantie!

Ik hoop dat u na het lezen van deze maatregelen overtuigd bent en uw welverdiende vakantie wilt toevertrouwen aan Oléla. Tot ziens!

Oléla gebruikt cookies om u de best mogelijke service te bieden en bezoekstatistieken op te stellen

Door op de site te blijven, accepteert u het gebruik hiervan.