+33 (0)2 51 20 41 94 (Reserveringsdienst: Maandag-Zaterdag 9-19) 

Bestemming
Soort accommodatie
Aankomst/Vertrek
Participants
- +
- +

Uw verblijf per overnachting samenstellen

Camping op het Île de Ré

Présentation
Langs de Atlantische Kust en op slechts 16 km van La Rochelle ligt het Île de Ré. Bij het rijden over de brug krijg je al een gevoel van vrijheid. De stokrozen en de mimosa hebben niet voor niets gekozen voor het eiland: het klimaat is er ontzettend zacht! Adem de zeelucht en ontkoppel bij het prachtige natuurlandschap tijdens een verblijf op onze camping op het Île de Ré.
Description

Ontdek de charme van het Île de Ré

Camping Les Peupliers op het Île de Ré ligt in een pittoresk en authentiek dorpje genaamd La Flotte-en-Ré. Huur een fiets en rijd vanaf de camping over het eiland, dankzij de 110 km aan fietspaden. Hoe heerlijk is het om tijdens de vakantie je auto te kunnen laten staan!

Het Île de Ré is vlak, met een zacht klimaat en veilige fietspaden zodat heel het gezin kan genieten van een uitstapje. Elke hoek van het eiland is bereikbaar. Zo kun je de 10 meest typische dorpjes van het Île de Ré ontdekken.
 

Bezienswaardigheden rond onze camping op het Île de Ré

Qua natuur

Neem een kijkje bij het strand Trousse-Chemise. Op deze ongerepte plek vind je activiteiten voor heel het gezin: wandelen bij laagtij, zeilen, schelpdieren rapen maar ook lekker luieren.

Om duizenden trekvogels te kunnen zien kun je naar het natuurreservaat Lilleau de Niges, in het noorden van het Île de Ré.

Ontdek ook een eeuwenoude visserstechniek tijdens een bezoek aan de vissluis van La Moufette in Saint-Clément-des-Baleines.
 

Qua rondleidingen en uitstapjes

Neem je kinderen mee voor een verrassend uitstapje naar de ânes en culotte (ezels met een broek aan) op maar 6 km van onze camping op het Île de Ré. Hier kunnen kinderen een ritje maken op een ezel met een broek aan, over een speciaal parcours van 400 m (activiteit toegankelijk vanaf 3 jaar).

Beklim de 257 treden naar de top van de vuurtoren phare des Baleines voor een 360°-uitzicht op het eiland en de oceaan. Ben je klaar voor de klim?

Bezoek La Rochelle met zijn oude havens en torens die op de lijst van historische monumenten staan, maar ook de populaire stadswijken, de kathedraal of het aquarium met meer dan 600 kleurrijke diersoorten. La Rochelle ligt op zo’n vijftien kilometer van onze camping op het Île de Ré.

Qua sport

Boottochten en vissen op zee, suppen of kanoën in het moeras, wandelen of fietsen...vlak bij onze camping op het Île de Ré vind je talloze sportactiviteiten.
 

Bekende culinaire specialiteiten

Tijdens je campingvakantie op het Île de Ré moet je écht de culinaire specialiteiten van het eiland proeven.

Op het oostelijke deel van het eiland is de aardappel met AOP-keurmerk dé trots van de kwekers. In het noorden ontdek je bij de zoutmoerassen het “witte goud” van het eiland: zeezout en fleur de sel. Koop gerust wat zout om je gerechten mee op smaak te brengen tijdens je vakantie op onze camping op het Île de Ré. Oesters zijn ook ontzettend populair en de wijnen uit de Charente zijn heerlijk bij het eten. Proef het grote aanbod van streekproducten op de talloze markten van het eiland.

Bij de receptie van onze camping op het Île de Ré vind je alle nodige informatie over de markten!
 

Camping Les Peupliers****

Texte date d'ouverture
Open van 06 april t/m 15 september 2024

Région
Île de Ré
Bullet points
  • Op maar 800 meter afstand van het strand
  • Vlak bij de fietspaden
Waterglijbanen Buitenbad Speeltuin voor kinderen Activiteiten Kinderclub Wellnesszone Sport Kruidenierswinkel Bar Snackbar/afhaalmaaltijden
Resumé
Camping Les Peupliers belooft u een vakantie midden in de natuur en ligt op maar 800 meter van het strand en het centrum van La Flotte-en-Ré!