verkoopsvoorwaarden

Deze verkoopvoorwaarden gelden voor alle boekingen in Oléla accommodaties: Le Village Parisien****, Le Bois d'Amour***, L’Eve****, La Bretèche****, Le Hameau du Petit Lay***, Le Petit Rocher****, Bel Air****, La Rivière****, Les Peupliers****, Signol*****, Le Moulin du Roch*****, Beau Rivage***, Les Granges****, Le Boudigau****, La Pergola**** en de vakantiehuizen Le Petit Bec.

1 - RESERVERINGSVOORWAARDEN:

De reservering wordt definitief na ontvangst van de storting en alle gevraagde informatie die naar behoren ingevuld is en na goedkeuring door onze reserveringsservice. 

 • Voor de kampeerders: De reservering zal gepaard gaan met 100 € borg + 25 € reserveringskosten (of 10 € als de betaling van het voorschot en het resterende saldo wordt gedaan door creditcard) + annuleringsverzekering (indien gewenst, bedraagt 4% van het totaalbedrag van de gereserveerde kampeerplaats, inclusief extra personen). Het saldo moet uiterlijk 30 dagen voor aankomst betaald zijn.
 • Voor de verhuur: de aanvraag moet vergezeld worden van een betaling van 30% van het totale bedrag voor het verblijf + 25 € reserveringskosten (of 10 € als de betaling van het voorschot en het resterende saldo wordt gedaan door creditcard) + annuleringsverzekering (indien gewenst, bedraagt 4% van het totaalbedrag van de gereserveerde huuraccommodatie). Het saldo moet uiterlijk 30 dagen voor aankomst betaald zijn.
 • Reserveringen minder dan 30 dagen voor aankomst bij verhuur en staplaats: bij het boeken zal het gehele verblijf verplicht met een creditcard betaald moeten worden.
 • Bij gebreke van volledige betaling binnen 30 dagen voor aankomst, behoudt de camping zich het recht voor om de reservering als geannuleerd te beschouwen. De som die betaald werd als borg wordt ingehouden door de verhuurder.
 • Betaalmethoden: de betaling kan worden uitgevoerd met een creditcard, cash of via overschrijving (de bankgegevens van de camping worden aan u overgemaakt op verzoek bij de reserveringsservice).
 • Gespreide betaling zonder kosten: mogelijkheid om uw verblijf in termijnen te betalen zonder extra kosten op voorwaarde dat een eerste aanbetaling bij de reservering uitgevoerd wordt en dat het resterende bedrag minstens één maand voor aankomst betaald wordt. Contacteer ons op +33 (0)2 51 20 41 94 voor meer informatie.
 • In het geval van promotionele aanbiedingen moet de betaling van het volledige bedrag bij de reservering met een creditcard betaald worden.
 • Het verhuren is persoonlijk, het is verboden om onder te verhuren of de accommodatie toe te wijzen aan een derde partij.
 • De tarieven zijn inclusief alle belastingen met een btw-tarief van 10%, van toepassing op de dag dat ze bepaald zijn. Latere wijzigingen van het btw-tarief, die zich voordoen tussen het moment dat de tarieven werden bepaald en facturering van het verblijf, zullen resulteren in een overeenkomstige wijziging van de prijs inclusief BTW. De klant accepteert deze wijzigingen zonder voorbehoud. Het tarief van extra diensten tijdens het verblijf is op zijn beurt bepaald met een btw-tarief van 20%.
 • Minderjarigen moeten vergezeld zijn van hun ouders of wettelijke voogden.
 • Speciaal verzoek: Oléla kan tijdens het reserveren geen enkel speciaal verzoek garanderen. Het nummer van uw staplaats zal u bij uw aankomst meegedeeld worden.
 • Plannen en foto’s uit onze brochure en op websites zijn niet contractueel.

 

2 - INFORMATIE EN TARIEVEN:

 • De waarborgen: er zal bij aankomst gevraagd worden om deze per creditcard te betalen om eventuele schade en schoonmaakkosten te dekken.
  - Voor Comfort Plus-staanplaatsen (Campings La Bretèche, Signol en Le Moulin du Roch): 65 € + 25 €
  - Voor staanplaatsen met eigen badkamer (campings Signol en La Rivière): 65 € + 25 €
  - Voor gehuurde accommodaties: 210 € + 90 €. Bij aankomst krijgt u van ons een inventarislijst; deze moet binnen de 24 uur weer aan de receptie overhandigd worden. Voor het vertrek vragen we u aandacht alle richtlijnen te lezen die vermeld staan in de accommodatie en om deze dan ook te respecteren. Ons campingteam controleert elke accommodatie. De waarborgen zullen teruggestort worden binnen de 8 dagen. 
 • Extra personen: omwille van conformiteit en veiligheid, mag het vermelde aantal personen niet overschreden worden. Houd er rekening mee dat een baby als één persoon geldt. Als het aantal personen de maximale capaciteit van de accommodatie overschrijdt, dan behoudt de directie zich het recht voor om de toegang tot de camping te weigeren.
 • Toeristenbelasting: een variabel bedrag op basis van de gemeente en afhankelijk van de ranking van elke camper. Deze belasting wordt doorgestort aan de gemeente en moet betaald worden met het totaalbedrag van uw verblijf. Tarieven 2019:
  - Le Village Parisien**** (tarieven 2020, 01/01-31/12): 0,68 € / dag / pers. vanaf 18 jaar
  - Le Bois d’Amour*** (tarieven 2020, 01/01-31/12): 0,55€ / dag / pers. vanaf 18 jaar
  - Le Hameau du Petit Lay*** (01/01-31/12): 0,65 € / dag / pers. vanaf 18 jaar
  - La Bretèche**** (01/01-31/12):
  Camping: 0,65 € / dag / pers. vanaf 18 jaar
  Vakantiehuisjes: 1,00 € / dag / pers. vanaf 18 jaar
  - Le Petit Bec (tarieven 2020, 01/04-31/12): 0,64 €/ dag / pers. vanaf 18 jaar
  - Le Petit Rocher**** (tarieven 2020, 01/04-30/09): 0,66 € / dag / pers. vanaf 18 jaar
  - Bel Air**** (tarieven 2020, 01/04-30/09): 0,55 € / dag / pers. vanaf 18 jaar
  - La Rivière**** : niet van toepassing
  - Les Peupliers**** (tarieven 2020, 01/01-31/12): 0,66 € / dag / pers. vanaf 18 jaar inbegrepen in de prijs van het verblijf
  - Signol***** : inbegrepen in de prijs van het verblijf
  - Le Moulin du Roch***** (tarieven 2020, 01/01-31/12): 0,66 € / dag / pers. vanaf 18 jaar
  Ecotaks : 0,25€ / dag / pers. (volwassenen en kinderen)
  - Beau Rivage*** (tarieven 2020, 01/01-31/12): 0,66 € / dag / pers. vanaf 18 jaar
  - Les Granges**** (tarieven 2020, 01/01-31/12): 0,55 € / dag / pers. vanaf 18 jaar
  - Le Boudigau**** (01/01-31/12): 0,66 € / dag / pers. vanaf 18 jaar
  - La Pergola**** (01/01-31/12): 0,65 € / dag / pers. vanaf 18 jaar
 • Elke wijziging in het aantal personen dat kan leiden tot variatie in de hoogte van de vergoeding, moet worden opgegeven bij aankomst (toeristenbelasting). In het geval van een onjuiste weergave van de huurder, zal de overeenkomst automatisch beëindigd worden en zullen de overgemaakte bedragen door de verhuurder bijgehouden worden.
 • Dieren: één huisdier toegestaan per locatie tegen een vergoeding van 5 € / nacht en 35 € / week. Dit moet gemeld worden bij de reservering. Het vaccinatieboekje moet ter plaatse gepresenteerd worden. Honden van 1ste en 2de categorie zijn niet toegestaan. Dieren zijn niet toegestaan op camping Le Moulin du Roch of in het Standing-bereik of in de huisjes van camping La Bretèche.
 • Andere supplementen: de tarieven die bij de reservering betaald werden, zijn exclusief betalende diensten zoals: wasserette, fietsverhuur, welzijn,...
 • Berekening van promoties: wanneer twee promoties cumulatief zijn, wordt de tweede promotie berekend op de prijs waar de eerste korting reeds vanaf getrokken is.
 • Herroepingsrecht: Oléla wenst u eraan te herinneren dat volgens artikel L. 121-20-4-2 van het consumentenwetboek het herroepingsrecht niet van toepassing is op het verstrekken van accommodaties, vervoer, catering en entertainment op een bepaalde datum of tijdstip. Dit houdt in dat alle reseveringen op onze websites of via één van onze consultants niet het onderwerp van herroepingsrecht kunnen vormen.

 

3 - UW VERBLIJF:

 • Aanvragen voor wijzigingen aan het verblijf, alleen mogelijk tijdens het lopende seizoen en op dezelfde camping (data, soort accommodatie, aantal personen...), dienen schriftelijk te worden ingediend door de klant. Voor de behandeling van de aanvraag wordt er € 15 aan administratiekosten in rekening gebracht. Er kunnen geen wijzigingen aan het verblijf worden toegebracht op minder dan 30 dagen voor aankomst op de camping.
 • Het dragen van de armband is verplicht, zeker voor de toegang tot het zwembad. Zwemshorts zijn verboden.
 • Omwille van veiligheid en comfort, zijn de aquaruimtes verboden voor bezoekers.
 • Houtskool en elektrische barbecues zijn verboden. Houtskool barbecues zijn toegestaan om camping Bel Air, La Rivière en Le Moulin du Roch.
 • In onze accommodaties mag niet gerookt worden.
 • Duur van het verblijf en uurroosters van de staplaatsen: Het voorgestelde tarief is het tarief per nacht. De staplaatsen zijn beschikbaar vanaf 15u en moet worden verlaten om 12 uur.
 • Verblijfsduur en schema voor gehuurde accommodaties: onze reserveringen gebeuren per nacht (met een minimum van 2 opeenvolgende nachten). Oléla behoudt zich het recht voor om de beperkingen te allen tijde te beëindigen, te wijzigen of te beperken door datums of typologieën op te nemen of uit te sluiten. De accommodaties zijn beschikbaar vanaf 16 uur en moet worden verlaten om 10 uur.
 • Verblijfsduur en schema voor de vakantiehuisjes op camping La Bretèche****: onze reserveringen worden per nacht gemaakt (onder voorbehoud van 4 opeenvolgende nachten) van 04/04/20 tot 20/06/20 en van 12/09/20 tot 01/11/20, en per week (van zaterdag tot zaterdag) van 20/06/20 tot 12/09/20.
 • Late of vertraagde aankomst: de reserveringscentrale moet op de hoogte worden gesteld over een eventuele vertraging bij aankomst om er zeker van te zijn dat uw accommodatie of staplaats niet doorverhuurd wordt. De beheerder behoudt zich het recht voor om de staplaats door te verhuren als 24 uur na de voorziene aankomst geen informatie gegeven wordt. De reeds betaalde bedragen worden niet terugbetaald.
 • Verplichte verzekering.
 • Huurverzekering: de klant moet nagaan bij zijn verzekering of hij een vakantieverlenging heeft in het kader van zijn woningverzekering en zijn garantievoorwaarden. Als dit niet het geval is, is de huurder verplicht zich te verzekeren tegen de risico’s die samenhangen met zijn verblijf. Deze omvatten: diefstal, verlies, schade aan persoonlijke bezittingen (koffers, voorwerpen, meubels, voertuigen, fietsen...). Hij moet zich ook verzekeren voor eventuele schade die hij aan zou kunnen richten in de accommodatie die hij huurt of op de camping. Het gaat hierbij om schade die hijzelf of zijn medereizigers aan zouden kunnen richten. Klanten moeten hun verzekering aan kunnen tonen indien nodig. In het kader van het huren of lenen van fietsen moeten klanten zich verzekeren tegen diefstal, verlies of afbraak.
 • Beeldrechten: u geeft uitdrukkelijk en zonder tegenprestatie toestemming aan de accommodatie en Oléla om via elk communicatiemedium foto’s van u of uw kinderen te gebruiken worden genomen tijdens uw verblijf en dit voor reclamedoeleinden van de camping en de Oléla groep. Het hergebruiken van foto’s en andere visuele media van Oléla voor persoonlijk of ander gebruik is verboden.
 • In geval van betwisting is de rechtbank van La Roche-sur-Yon voor campings Le Village Parisien, Le Bois d'Amour, L’Eve, La Breteche en Le Hameau du Petit Lay, Les Sables d’Olonne voor campings Le Petit Rocher en Bel Air en het vakantiedorp Le Petit Bec, die van Poitiers voor camping La Rivière, die van La Rochelle voor camping Les Peupliers, die van Rochefort voor camping Signol, die van Sarlat voor camping Le Moulin du Roch, die van Bergerac voor campings Beau Rivage en Les Granges, die van Dax voor camping Le Boudigau en die van Perpignan voor camping La Pergola. Op grond van artikel L. 152-1 van de consument code, kunt u gebruik maken van de gratis bemiddelingsdienst MEDICYS en dit elektronisch: https://app.medicys.fr of per post: MEDICYS - 73 Boulevard de Clichy - 75009 PARIS.

 

4 - ANNULERING:

 • Oléla biedt u de mogelijkheid om een annuleringsverzekering af te sluiten die, onder bepaalde voorwaarden, de terugbetaling van alle of een deel van de kosten van uw verblijf garandeert. Zonder annuleringsverzekering, is er geen terugbetaling of uitstel mogelijk en dit om welke reden dan ook.
 • Het afsluiten van een annuleringsverzekering wordt sterk aangeraden. Het bedrag, 4% van het totaalbedrag van de gereserveerde accommodatie (huuraccommodatie of kampeerplaats, inclusief extra personen) moet in één keer en tijdens de reservering betaald worden.
 • Elke eventuele annulering van het verblijf moet uiterlijk op de dag na aankomst aan onze reserveringsafdeling gemeld worden. Anders zullen alle nachten gewoon aangerekend worden door de accommodatie.
 • Oléla voert geen terugbetaling uit om welke reden dan ook.
 • Elk verblijf dat begonnen is, moet volledig betaald worden.
 • Er wordt geen korting verleend in het geval van late aankomst of vervroegd vertrek.
 • De annuleringsverzekering betaalt de verblijfskosten terug, na aftrek van administratieve kosten en het bedrag van de verzekering, wanneer er bewijsstukken voor de annulering geleverd worden en in de volgende gevallen:
  - Ernstig ongeval, ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden van de verzekerde, zijn echtgenoot, of kinderen,
  - het overlijden van een broer, een zus, een schoonbroer, een schoonzus,
  - ernstige schade, waarbij de aanwezigheid van de verzekerde op de dag van vertrek vereist is, als gevolg van diefstal, brand of natuurlijke elementen waardoor de woonplaats of het voertuig van de verzekerde getroffen werd,
  - het ontslag van de verzekerde of diens echtgenoot.

Deze gebeurtenissen zijn slechts voorbeelden. Alle voorwaarden zijn te vinden in onze brochure of op verzoek bij de reserveringsdienst.

WAT MOET U DOEN BIJ EEN SCHADEGEVAL?

 • U moet de reserveringsafdeling informeren binnen de 24 uur nadat u erachter bent gekomen dat u omwille van een schadegeval uw verblijf op de accommodatie moet annuleren.
 • Meld het incident via de website www.declare.fr.
 • De volgende bewijsdocumenten worden gevraagd:
  - een doktersverklaring met vermelding van de aard, de oorzaak en de ernst van het ongeval of de ziekte. De verklaring moet het onvermogen van de klant vermelden, om in de accommodatie te kunnen verblijven op de gereserveerde data,
  - elk ander mogelijk bewijs naar gelang het incident.

Oléla gebruikt cookies om u de best mogelijke service te bieden en bezoekstatistieken op te stellen

Door op de site te blijven, accepteert u het gebruik hiervan.