Verkoopsvoorwaarden

Deze verkoopvoorwaarden gelden voor alle boekingen in Oléla accommodaties: Le Village Parisien****, Le Bois d'Amour***, L’Eve****, La Bretèche****, Le Hameau du Petit Lay***, Le Petit Rocher****, Bel Air****, La Rivière****, Les Peupliers****, Signol*****, Le Moulin du Roch*****, Beau Rivage***, Les Granges****, Le Boudigau****, La Pergola**** en de vakantiehuizen Le Petit Bec.

1 - RESERVERINGSVOORWAARDEN:

Reserveringen worden definitief na ontvangst van de aanbetaling samen met de compleet ingevulde informatie en na goedkeuring van onze reserveringsdienst. 

 • Voor de kampeerders: de aanbetaling voor de reservering bedraagt 100 € + 25 € reserveringskosten (of 10 € wanneer de aanbetaling en het restbedrag per creditcard worden betaald) + annuleringsverzekering (indien gewenst, bedraagt 5% van het totaalbedrag van de gereserveerde kampeerplaats, inclusief extra personen). Het saldo moet uiterlijk 30 dagen voor aankomst betaald zijn.
 • Voor de verhuur: de aanvraag moet vergezeld worden van een betaling van 30% van het totale bedrag voor het verblijf + 25 € reserveringskosten (of 10 € wanneer de aanbetaling en het restbedrag per creditcard worden betaald) + annuleringsverzekering (deze is optioneel en omvat 5% van het reserveringsbedrag). Het saldo moet uiterlijk 30 dagen voor aankomst betaald zijn.
 • Reserveringen minder dan 30 dagen voor aankomst bij verhuur en staplaats: bij het boeken zal het gehele verblijf verplicht met een creditcard betaald moeten worden.
 • Bij gebreke van volledige betaling binnen 30 dagen voor aankomst, behoudt de camping zich het recht voor om de reservering als geannuleerd te beschouwen. De som die betaald werd als borg wordt ingehouden door de verhuurder. De aanbetaling blijft in het bezit van de verhuurder en kan niet worden teruggevorderd.
 • Betaalmethoden: de betaling kan worden uitgevoerd met een creditcard, cash of via overschrijving (de bankgegevens van de camping worden aan u overgemaakt op verzoek bij de reserveringsservice).
 • Gespreide betaling zonder kosten: mogelijkheid om uw verblijf in termijnen te betalen zonder extra kosten op voorwaarde dat een eerste aanbetaling bij de reservering uitgevoerd wordt en dat het resterende bedrag minstens één maand voor aankomst betaald wordt. Contacteer ons op +33 (0)2 51 20 41 94 voor meer informatie.
 • Het verhuren is persoonlijk, het is verboden om onder te verhuren of de accommodatie toe te wijzen aan een derde partij.
 • De tarieven zijn inclusief alle belastingen met een btw-tarief van 10%, van toepassing op de dag dat ze bepaald zijn. Latere wijzigingen van het btw-tarief, die zich voordoen tussen het moment dat de tarieven werden bepaald en facturering van het verblijf, zullen resulteren in een overeenkomstige wijziging van de prijs inclusief BTW. De klant accepteert deze wijzigingen zonder voorbehoud. Het tarief van extra diensten tijdens het verblijf is op zijn beurt bepaald met een btw-tarief van 20%.
 • Minderjarigen moeten vergezeld zijn van hun ouders of wettelijke voogden. Toegang tot onze faciliteiten wordt geweigerd en er is geen restitutie mogelijk. De reserveringsdienst behoudt zich het recht voor om bevestigde reserveringen te annuleren wanneer minderjarigen zich presenteren zonder hun ouders of wettelijke voogden. Betaalde bedragen kunnen in dit geval niet worden teruggevorderd.
 • Speciaal verzoek: Oléla kan tijdens het reserveren geen enkel speciaal verzoek garanderen. Het nummer van uw staplaats zal u bij uw aankomst meegedeeld worden.
 • Plannen en foto’s die wij publiceren zijn niet bindend.

 

2 - INFORMATIE EN TARIEVEN:

 • Vooraf inchecken: vanaf 10 dagen voor aankomst via www.olela.fr, “Mijn account”.
  3 stappen om bij de receptie tijd te winnen.
  - Aanvullen en bevestigen van informatie in uw persoonlijke klantenaccount.
  - Registratie van uw bankgegevens (beveiligd via een SSL-codering) voor de online betaling van extra diensten.
  - Pre-autorisatie van 1 € op uw creditcard voor: de vergoeding van schade aan of diefstal in/bij uw huuraccommodatie, betaling voor gebruikte diensten ter plaatse die niet betaald zijn.
  Let op: deze pre-autorisatie is definitief en kan niet worden gewijzigd of geannuleerd en online betalingen voor deze dienst kunnen niet worden teruggevorderd.
 • De waarborgen: als u vooraf niet bent ingecheckt, er zal bij aankomst gevraagd worden om deze per creditcard te betalen om eventuele schade en schoonmaakkosten te dekken.
  - Voor staanplaatsen (camping Le Village Parisien): 65 € + 25 €
  - Voor Comfort Plus-staanplaatsen (Campings La Bretèche, Signol en Le Moulin du Roch): 65 € + 25 €
  - Voor staanplaatsen met eigen badkamer (campings Signol en La Rivière): 65 € + 25 €Extra personen: omwille van conformiteit en veiligheid, mag het - - Voor huuraccommodaties: 200 € + 100 €. Bij aankomst krijgt u van ons een inventarislijst; deze moet binnen de 24 uur weer aan de receptie overhandigd worden. Voor het vertrek vragen we u aandacht alle richtlijnen te lezen die vermeld staan in de accommodatie en om deze dan ook te respecteren. Ons campingteam controleert elke accommodatie. De waarborgen zullen teruggestort worden binnen de 8 dagen.
 • Extra personen: omwille van conformiteit en veiligheid, mag het vermelde aantal personen niet overschreden worden. Houd er rekening mee dat een baby als één persoon geldt. Als het aantal personen de maximale capaciteit van de accommodatie overschrijdt, dan behoudt de directie zich het recht voor om de toegang tot de camping te weigeren en betaalde bedragen kunnen niet worden teruggevorderd.
 • Toeristenbelasting: een variabel bedrag op basis van de gemeente en afhankelijk van de ranking van elke camper. Deze belasting wordt doorgestort aan de gemeente en moet betaald worden met het totaalbedrag van uw verblijf. De betaalde bedragen per dag en per persoon van 18 jaar en ouder zijn voorlopig. De belasting kan worden verhoogd. In dit geval wordt klanten gevraagd het verschil bij te betalen.
 • Wijziging van het verblijf door de klant: reserveringen kunnen door de klant worden gewijzigd, onder voorbehoud van akkoord. Eén wijziging per verblijf mogelijk, tijdens het lopende seizoen en op dezelfde vestiging (data, soort accommodatie), en dient schriftelijk te worden ingediend. Er kunnen geen wijzigingen aan het verblijf worden toegebracht op minder dan 30 dagen voor aankomst op de camping. Er is geen enkele terugbetaling mogelijk, wat de aanvraag voor wijziging ook is. Voor wijzigingen worden de volgende kosten in rekening gebracht:
  - 15 € voor reserveringen onder de 350 €,
  - 30 € voor reserveringen tussen de 351 € en 650 €,
  - 50 € voor reserveringen tussen de 651 € en 1799 €,
  - 80 € voor reserveringen van 1800 € en meer.
 • Elke wijziging in het aantal personen dat kan leiden tot variatie in de hoogte van de vergoeding, moet worden opgegeven bij aankomst (toeristenbelasting). In het geval van een onjuiste weergave van de huurder, zal de overeenkomst automatisch beëindigd worden en zullen de overgemaakte bedragen door de verhuurder bijgehouden worden. Het is mogelijk om, onder voorbehoud van akkoord, tijdens uw verblijf een medereiziger te wijzigen. Voor elke wijziging wordt 20 €/persoon in rekening gebracht (camping Le Village Parisien).
 • Dieren: één huisdier toegestaan per locatie tegen een vergoeding van 5 € / nacht en 35 € / week. Dit moet gemeld worden bij de reservering. Het vaccinatieboekje moet ter plaatse gepresenteerd worden. Honden van 1ste en 2de categorie zijn niet toegestaan. Dieren zijn niet toegestaan op camping Le Moulin du Roch of in het Standing-bereik of in de huisjes van camping La Bretèche.
 • Andere supplementen: de tarieven die bij de reservering betaald werden, zijn exclusief betalende diensten zoals: wasserette, fietsverhuur, welzijn...
 • Berekening van promoties: wanneer twee promoties cumulatief zijn, wordt de tweede promotie berekend op de prijs waar de eerste korting reeds vanaf getrokken is.
 • Herroepingsrecht: Oléla wenst u eraan te herinneren dat volgens artikel L. 121-20-4-2 van het consumentenwetboek het herroepingsrecht niet van toepassing is op het verstrekken van accommodaties, vervoer, catering en entertainment op een bepaalde datum of tijdstip. Dit houdt in dat alle reseveringen op onze websites of via één van onze consultants niet het onderwerp van herroepingsrecht kunnen vormen.

 

3 - UW VERBLIJF:

 • Het dragen van de armband is verplicht, zeker voor de toegang tot het zwembad. Zwemshorts zijn verboden.
 • Houtskool en elektrische barbecues zijn verboden. Houtskool barbecues zijn toegestaan om campings Bel Air, La Rivière en Le Moulin du Roch.
 • In onze accommodaties mag niet gerookt worden.
 • Duur van het verblijf en uurroosters van de staplaatsen: Het voorgestelde tarief is het tarief per nacht. De staplaatsen zijn beschikbaar vanaf 15u en moet worden verlaten om 12 uur.
 • Kampeerplaats: per plaats is één uitrusting (tent, caravan of camper) toegestaan. Elke vestiging behoudt zich het recht voor om een verblijf te annuleren wanneer er informatie ontbreekt over de afmetingen van uw uitrusting. Deze informatie wordt bij het invullen van het reserveringsformulier gevraagd. Reserveringen blijven onder voorbehoud, naar gelang de doorgegeven afmetingen van de uitrusting.
 • Verblijfsduur en schema voor gehuurde accommodaties: onze reserveringen gebeuren per nacht (met een minimum van 2 opeenvolgende nachten). Oléla behoudt zich het recht voor om de beperkingen te allen tijde te beëindigen, te wijzigen of te beperken door datums of typologieën op te nemen of uit te sluiten. De accommodaties zijn beschikbaar vanaf 16 uur en moet worden verlaten om 10 uur.
 • Huuraccommodaties: het is niet toegestaan om een tent te plaatsen naast de stacaravan.
 • Late of vertraagde aankomst: de reserveringscentrale moet op de hoogte worden gesteld over een eventuele vertraging bij aankomst om er zeker van te zijn dat uw accommodatie of staplaats niet doorverhuurd wordt. De beheerder behoudt zich het recht voor om de staplaats door te verhuren als 24 uur na de voorziene aankomst geen informatie gegeven wordt. De reeds betaalde bedragen worden niet terugbetaald.
 • Verplichte verzekering.
 • Huurverzekering: de klant moet nagaan bij zijn verzekering of hij een vakantieverlenging heeft in het kader van zijn woningverzekering en zijn garantievoorwaarden. Als dit niet het geval is, is de huurder verplicht zich te verzekeren tegen de risico’s die samenhangen met zijn verblijf. Deze omvatten: diefstal, verlies, schade aan persoonlijke bezittingen (koffers, voorwerpen, meubels, voertuigen, fietsen...). Hij moet zich ook verzekeren voor eventuele schade die hij aan zou kunnen richten in de accommodatie die hij huurt of op de camping. Het gaat hierbij om schade die hijzelf of zijn medereizigers aan zouden kunnen richten. Klanten moeten hun verzekering aan kunnen tonen indien nodig. In het kader van het huren of lenen van fietsen moeten klanten zich verzekeren tegen diefstal, verlies of afbraak.
 • Beeldrechten: u geeft uitdrukkelijk en zonder tegenprestatie toestemming aan de accommodatie en Oléla om via elk communicatiemedium foto’s van u of uw kinderen te gebruiken worden genomen tijdens uw verblijf en dit voor reclamedoeleinden van de camping en de Oléla groep. Het hergebruiken van foto’s en andere visuele media van Oléla voor persoonlijk of ander gebruik is verboden.
 • Bij geschillen tijdens uw verblijf dient u zich in eerste instantie te melden bij de receptie van de camping. Als u hier geen oplossing vindt, raden wij u aan een brief te sturen naar Service Client Oléla, 50 rue Jacques Yves Cousteau, Bât F, 2e étage, 85000 LA ROCHE-SUR-YON of een e-mail naar relation.client@olela.fr, binnen 2 weken na het einde van uw verblijf (zo niet, dan wordt uw aanvraag niet behandeld). Zorg dat u bij uw aanvraag uw contactgegevens, reserveringsnummer en elk ander aantoonbaar bewijs voegt. Oléla antwoordt binnen een maand na ontvangst van uw aanvraag.
 • In geval van betwisting is de rechtbank van La Roche-sur-Yon voor campings Le Village Parisien, L’Eve, La Breteche en Le Hameau du Petit Lay, Les Sables d’Olonne voor campings Le Petit Rocher en Bel Air en het vakantiedorp Le Petit Bec, die van Poitiers voor camping La Rivière, die van La Rochelle voor camping Les Peupliers, die van Rochefort voor camping Signol, die van Sarlat voor camping Le Moulin du Roch, die van Bergerac voor campings Beau Rivage en Les Granges, die van Dax voor camping Le Boudigau en die van Perpignan voor camping La Pergola. Op grond van artikel L. 152-1 van de consument code, kunt u gebruik maken van de gratis bemiddelingsdienst MEDICYS en dit elektronisch: https://app.medicys.fr of per post: MEDICYS - 73 Boulevard de Clichy - 75009 PARIS.

 

4 - ANNULERING:

 • Oléla biedt een facultatieve annuleringsverzekering van de Franse verzekeringsmaatschappij Gritchen Affinity. Met deze verzekering kunt u via Gritchen Affinity annuleringskosten voor uw reservering terugvorderen in geval van een incident waardoor u niet kunt vertrekken naar uw vakantiebestemming of voor niet gebruikte overnachtingen bij een incident waardoor uw aankomst wordt verlaat of uw vertrek wordt vervroegd.
 • Het verzekeringsbedrag omvat 5% van het reserveringsbedrag (huuraccommodatie of kampeerplaats met extra personen). Het dient volledig en op het moment van reserveren te worden betaald.
 • Binnen het kader van een reservering voor meerdere verblijven: als u een annuleringsverzekering heeft afgesloten en u annuleert, dan omvat de verzekering alle gereserveerde verblijven.
 • De gedekte incidenten staan omschreven in de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering die u kunt lezen op onze website www.olela.fr of aanvragen bij de reserveringsdienst.
 • In geval van een incident vragen wij u om Oléla te informeren over uw annulering en contact op te nemen met Gritchen Affinity volgens de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering. U dient binnen 10 dagen na het incident contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij en hierbij alle nodige bewijzen te versturen.
 • Zonder annuleringsverzekering is er geen terugbetaling mogelijk en dit om welke reden dan ook.
  - Annulering meer dan 30 dagen voor aankomst: 30% van het verblijf terugbetaald: aanbetaling voor huuraccommodaties + reserveringskosten / € 100 terugbetaald: aanbetaling voor kampeerplaatsen + reserveringskosten.
  - Annulering minder dan 30 dagen voor aankomst: Alle kosten terugbetaald.

   

Oléla gebruikt cookies om u de best mogelijke service te bieden en bezoekstatistieken op te stellen

Door op de site te blijven, accepteert u het gebruik hiervan.